2018. május 23. szerda, Dezs?

Uborkafesztivál, Méhkerék

6. Méhkeréki Uborkafesztivál

2008. augusztus 16-17., Méhkerék

Méhkerék község önkormányzata 2008. augusztus 16-17-én hatodik alkalommal rendezi meg a község központjában a Méhkeréki Uborkafesztivált.

A fesztivál most már nem csak országszerte, de a Román Televízió jóvoltából határainkon túl is ismert, elismert.

- Ez az ünnep értünk és rólunk szól, de az ünnepi percekben sem szabad megfeledkeznünk őseinkről, a hétköznapok hőseiről, a tehetséges és szorgalmas méhkeréki uborkatermesztőkről. Ők fantasztikus dolgot tettek. Az idő homokóráján tovapergett évtizedek alatt nehéz körülmények, hihetetlen megpróbáltatások, ezernyi akadály közepette szinte művészetté fejlesztették a fóliás zöldségtermesztést.

Kívánom, hogy az idei uborkafesztivál is nyújtson mindenkinek felejthetetlen élményt, gondtalan szórakozást. A közös együttlét erősítse összetartozásunkat. Mindez adjon erőt és hitet a hétköznapok gondjainak megoldásához, életünk, sorsunk boldogabbá, teljesebbé formálásához.

Martyin Tivadar, Méhkerék polgármestere

Kapcsolódó cikkeink

A Uborkafesztivál, Méhkerék programja, elérhetősége, belépődíja stb. az adatbázisunkba kerülés óta változhatott, amiért felelősséget nem tudunk vállalni. A rendezvény látogatása előtt érdemes tájékozódni a hivatalos elérhetőségeken.