2018. március 21. szerda, Benedek

Dunai halászok szövetsége

2006. május 16. 14:04 | Forrás: NOL

A négy dunai kisszerszámos halászati egyesület országos érdek-képviseleti szövetséget alakított a hét végén Sükösdön. A helyi, a bajai, a szekszárdi és a fajszi egyesületek nemcsak mesterségük érdekvédelmét tűzték ki a szövetség fő céljaként, hanem a környezetvédelmet, a hagyományőrzést és a hagyományteremtést is.

Linkajánló

Az egyesületek pályázat útján szeretnék megteremteni egymással a kommunikációs összeköttetést. Felvették a kapcsolatot a gödöllői Szent István Egyetemmel, ahová rendszeresen elküldenék a Dunával és annak élővilágával kapcsolatos észrevételeiket, problémáikat. Az orvhalászok elleni küzdelemben szorosabb kapcsolatot ápolnak majd a halőrökkel, polgárőrökkel és a vízi rendészettel.

Csere Lajos, az Országos Kishalász Érdekszövetség megválasztott elnöke szeretné, ha a még képviselet nélküli kishalászok is csatlakoznának a szövetséghez. Érdeklődésünkre elmondta: céljuk, hogy ez az ősi mesterség a magyar kultúra részévé váljon, ennek érdekében a Bács-Kiskun megyei Fajszon létrehoznak egy halászati skanzent, továbbá rendezvényeken, falunapokon szeretnék bemutatni, népszerűsíteni a dunai kisszerszámos halászatot.