2018. március 21. szerda, Benedek

Az iskolatejért kampányolnak

2009. október 9. 10:32 | Forrás: beol.hu

Az iskolatej népszerűsítése érdekében nagyszabású országos akciót folytat október 5—16. között a Tej Terméktanács, valamint az FVM Agrármarketing Centrum Kht. A kampány keretében elsősorban azokat az iskolákat keresik meg, melyek a korábbi években igényeltek iskolatejet, idén azonban már nem tették ezt meg.

Békés megyében ezen a héten Békésszentandráson, Kondoroson és Nagyszénáson, a jövő héten pedig Békéssámsonban, Tótkomlóson és Mezőkovácsházán keresnek fel egy-egy általános iskolát a szakemberek.

Előadásokat, rendhagyó órákat tartanak, kiállítás keretében hívják fel a figyelmet a tejfogyasztás hasznosságára. S természetesen visznek magukkal poharas iskolatejet is, melyet szétosztanak a gyerekek között.

Kondoroson - ahogyan azt Trnyíkné Laurinyecz Judit igazgató elmondta -, a felső tagozatosokat, összesen 371 diákot vontak be a programba. Itt a kampány szervezői már el is könyvelhették a sikert: a nagyközség önkormányzata döntött arról, hogy ezentúl heti három alkalommal megkapják a gyerekek az iskolatejet.

Békésszentandráson a 250 iskolás mellett az óvodásokat is bevonták a programba - tudtuk meg Fekete-Rekényi János igazgatótól. Itt azonban egyelőre továbbra sem lesz iskolatej.