2018. március 21. szerda, Benedek

Tízmilliárd forintos bevétellel számolnak

2013. február 7. 09:38 | Forrás: sonline.hu

Ha a menedzsment zöld jelzést ad, úgy néhány hónapon belül csaknem 100 millió forint értékű beruházási program indulhat el Kaposváron.

Egy uniós kontingens keretében korábban Horvátországból szállított cukrot hazánkba az Első Magyar Cukor Manufaktúra. Volt olyan év, amikor 15-20 ezer tonna árut importált a kaposvári társaság, mely utoljára az idén januárban kapott cukrot. Horvátország júliusi uniós csatlakozásával új piaci helyzet alakul ki, ám a 45 főt foglalkoztató társaság vezetése abban bízik, hogy a meglévő gazdasági kapcsolatok hosszú távon is megmaradnak.

A somogyi cég, melynek többségi tulajdonosa egy Európa-szerte ismert német vállalkozás, Bécsben tartotta az idei üzleti tervekről szóló tanácskozást. Horváth Éva cégvezető arról tájékoztatott: a tavalyi 9,3 milliárd forint bevétel után közel 10 milliárd forintos bevétellel számolnak. S ha menedzsment zöld jelzést ad, úgy néhány hónapon belül csaknem 100 millió forint értékű beruházási program indulhat el Kaposváron. Raktárbővítés és csomagológép-beszerzés szerepel a tervek között.