2018. március 21. szerda, Benedek

Ha kicsúszik a határidőből, büntetésre számíthat!

2013. március 1. 10:11 | Forrás: teol.hu

Február 13-tól március 12-ig egy hónap áll az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és az Európai Halászati Alap (EHA) keretében támogatást kapott ügyfelek rendelkezésére, hogy teljesítsék adatszolgáltatási kötelezettségüket.

Azoknak az ügyfelekre vonatkozik tehát az idén az adatszolgáltatási kötelezettség, akik 2012. december 31-én hatályos támogatási határozattal rendelkeztek, mondta Sárosdy Andrea agrárkamarai tanácsadó. Aki egységes területalapú támogatást kapott (SAPS), arra nem vonatkozik már az idén az adatszolgáltatási kötelezettség, vagy más néven e-monitoring. Ahogy a neve is jelzi, az adatszolgáltatás csak elektronikusan nyújtható be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Az e-monitoring benyújtása országosan összesen 25 ezer ügyfelet érint. Az egyszerűsítésnek köszönhetően néhány jogcímre nem vonatkozik az adatszolgáltatás. Az érintett jogcímek részletes listáját az MVH 41/2013 (II.12.) számú közleménye tartalmazza. Új adatszolgáltatásban érintett jogcím: Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a GAZDANET programhoz nyújtott támogatások.

A korábbi évekhez hasonlóan az adatszolgáltatást interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet elvégezni kétféle módon. Amennyiben az ügyfél rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, a http://www.mvh.gov.hu oldalon az "Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.

Az adatszolgáltatás elvégezhető technikai közreműködő vagy meghatalmazott útján is (cég esetében kizárólag meghatalmazott útján), kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes. Abban az esetben, ha valaki ezt elveszítette vagy elfelejtette, a "G946" nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.