2018. március 21. szerda, Benedek

Békés megyei ízek a párizsi magyar követségen

2013. március 18. 10:38 | Forrás: beol.hu

A párizsi magyar nagykövetség a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából megtartott fogadás alkalmával - nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal ? idén az eseményt összekötötte egy magyar régió, ezúttal a Dél-Alföld bemutatásával.

A lehetőséget Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye önkormányzatai egyaránt örömmel fogadták, a megvalósításban pedig komoly szerepet vállal a Magyar Turizmus Zrt.

Bács-Kiskun és Csongrád megye borászai, élelmiszer-manufaktúrái, kézművesei, valamint a Békés megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény számtalan helyi specialitással járult hozzá az esemény sikeréhez.

Az iskola részéről Tímár Attila mesterszakács-szakoktató segítségével Körösi halpástétomot és pontykocsonyát készítettek. Bemutatták Békés megye kolbász kínálatát, a Tisza Pálinkát, a Tisza mézet és a Békési pálinkát is. Két tanuló, Polányi Aliz és Ganyecz Kitti profi felszolgálás segítette a lebonyolítását.

Magyarország párizsi nagykövete Trócsányi László, a mezőgazdasági attasé, dr. Somogyi Norbert arra ösztökélik a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézményt, hogy a francia szakképzési intézményekkel kialakított projektalapú kapcsolatok tapasztalatait hasznosítsák új uniós pályázatok kidolgozásában.