2018. március 21. szerda, Benedek

Még tíz napig büntetés nélkül megtehető

2013. március 21. 13:26 | Forrás: teol.hu

Országosan több százezer embert, családot érint a földhasználati nyilvántartás. Még tíz napig lehet díjmentesen, büntetés nélkül adatot szolgáltatni a földhivatalnak.

Tolna megyében is rengeteg családot érint a földhasználati nyilvántartáshoz szükséges kötelező adatszolgáltatás. Még tíz napig lehet díjmentesen, büntetés nélkül adatot szolgáltatni a földhivatalnak a használt földterületről. A földhasználóknak területi nagyságtól függetlenül minden termőföld - kivéve az erdőt - használatát be kell jelenteniük a járási földhivatal felé. A magánszemélyeknek meg kell adniuk a személyi azonosítójukat, az állampolgárságukat is, a gazdálkodó szervezeteknek pedig a statisztikai azonosítójukat, illetve cégek esetében a cégjegyzékszámot.

A kötelezettségnek március 30-ig kell eleget tenni. Az adatlapok a földhivatalok honlapjáról a "nyomtatványok" menüpontból letölthetők. Ha a földhasználó több járási földhivatal területéhez tartozó termőföldet használ, úgy a bejelentését egy földhivatal felé kell megtennie azzal, hogy az adatlapon feltünteti azoknak a településeknek a nevét is, amelyeken a földjei vannak.