2018. március 21. szerda, Benedek

Takler Ferenc Shiraz Reserve-je a legjobb vörösbor

2013. március 25. 10:33 | Forrás: teol.hu

Pontosan 204 bormintát küldtek be a borászok a Szekszárdi Borvidéki Borversenyre, tájékoztatta lapunkat Kelemen Erika hegybíró.

Ebből a legtöbben kékfrankossal, kadarkával, cuvée és rosé borokkal neveztek. A megye legnagyobb borversenyén nyolc bíráló bizottság döntött arról, melyik idén a színében, illatában, karakterében legjobb nedű. A bíráló bizottságok egyébként neves hazai szakemberekből, gyakorló borászokból, a sajtó és vendéglátás neves képviselőiből álltak.

Kelemen Erika elmondta, sikk részt venni a szekszárdi borversenyen, mert magas a szekszárdi bor ázsiója, megbecsülése a hazai piacon. Nem változott a fehér és vörösborok aránya, utóbbiból 11 minta volt. A nemzetközi szabályoknak megfelelően a nevezett mintáknak csak a 30 százaléka kaphat érmet.

Immár hagyomány, hogy megválasztják a legjobb kékfrankost, a legjobb kadarkát, a legjobb bikavért, a legjobb vörösbort, illetve a legeredményesebb fiatal borászt, a legeredményesebb borászatot, illetve Szekszárd Város Borát.

A Legjobb Vörösbor címet idén Takler Ferenc 2011-es évjáratú Shiraz reserve bora nyerte el. A többi eredményt április 27-én - a Szent György-napi Borünnepen, amely egyben a Szekszárdi Bikavér ünnepe is - ismerhetik meg az érdeklődők.