2018. március 21. szerda, Benedek

A harci pálinka Ausztriában is bejön

2013. március 27. 09:33 | Forrás: teol.hu

A Brill Pálinkaház valamint a Márton és Lányai Pálinkafőzde a legjobbak között végzett az idei ausztriai Destillata nemzetközi párlatversenyen.

A harci Brill Pálinkaház, valamint a györkönyi "Márton és Lányai" Pálinkafőzde lett a második legeredményesebb magyarországi főzde az idei ausztriai Destillata nemzetközi párlatversenyen. A rangos szakmai eseményt huszonkét éve rendezik meg Ausztriában. Idén 14 ország 163 főzdéje összesen 1555 mintával nevezett. Hazánkat tizenöt pálinkaház képviselte. A magyarok 113 érmet szereztek, ezzel az országok szerinti összesítésben a harmadik helyet érték el.

A versenyre nevezett két Tolna megyei főzde kiválóan szerepelt. A harci Brill Pálinkaház sárgarépa párlata, Chardonnay borpárlata és Irsai Olivér szőlőpálinkája egyaránt aranyérmes lett. Ezeken felül öt nedűjük kapott ezüstérmet, három pedig bronzérmet.

A györkönyi "Márton és Lányai" Pálinkafőzde szamóca pálinkája kapott aranyérmet, továbbá hét ezüstérmet és három bronzérmet is kiérdemeltek italaikkal.

A zsűri a négy klasszikus kategóriában szereplő párlatok eredményeinek átlagolásával az összesített teljesítményt is értékelte. Ez alapján a Brill, illetve a Márton és Lányai a második legeredményesebb magyar főzde lett az Agárdi Pálinkafőzde mögött, egyaránt 4,38 ponttal.