2018. március 21. szerda, Benedek

A szekszárdiak kadarkái aranyat és ezüstöt értek

2013. március 27. 09:35 | Forrás: teol.hu

Hazánkban Kiskőrösön és környékén van a mai napig a legtöbb kadarka ültetvény, ez az oka annak, hogy minden évben itt rendezik meg ezt a borversenyt. Szép szekszárdi sikerek születtek.

A 142 benevezett borból kettő kapott nagy aranyat, 22 arany és 59 ezüst érmet a Kiskőrösön 18. alkalommal megrendezett nemzetközi kadarka borversenyen. Tolna megyéből 45 mintát küldtek be a borászok. A Legszebb Kadarka díjat a szekszárdi Schieber Pincészet 2012-es évjáratú siller kadarkája nyerte el, a Modern Kadarka díjat pedig a szintén szekszárdi Kovács Mihály 2011-es évjáratú bora kapta. A versenyen aranyérmet nyert még a szekszárdiak közül az Individum Kft., Toronyi György, az Eszterbauer Kft., a Vesztergombi Bt., Benkő István, a Heimann Családi Birtok, a Szent Gaál Pincészet, Sebestyén Csaba, a Mészáros Borház és a Halmosi Pincészet.

További 15 Tolna megyei termelő pedig ezüst érmet vehetett át. A szekszárdiak mellett bátai, simontornyai és alsónyéki borászatok is sikeresen szerepeltek a versenyen.

A Kadarka Nagydíjat a Hajós-Bajai Koch-Vin Kft. 2011-es évjáratú borának ítélte a neves szakemberekből álló zsűri, a másik nagy aranyat pedig egy erdélyi termelő, Balla Géza kapta.