2018. május 23. szerda, Dezs?

Fejlesztik a Vásár-tavat Biharugrán

2013. április 8. 11:06 | Forrás: beol.hu

A beruházás tartalmaz többek között kerti bútorokat is, melyek a pihenést szolgálnák, illetve madármegfigyelő-helyet, leskunyhót, de egy szigetet is.

83 millió forintból teszik rendbe Biharugrán a Vásár-tavat és környékét - közölte Vígh Ilona polgármester. A projektet megelőzte egy hat és félmillió forintból készült tanulmány, mely azt taglalta, miként lehetne fejleszteni a területet. Hangsúlyozta, öt éve vártak arra, legyen egy pályázati lehetőség a konkrét munkálatokra. Az idő szűkös volt, három napig volt "nyitva" a pályáztatás, ezért is örült, hogy nyertes igénylést nyújtottak be.

- A projekt tórehabilitációt és élőhelyrekonstrukciót tartalmaz főleg, figyelembe véve a természetvédelmi szempontokat is - részletezte Tóth Károly, az önkormányzat munkatársa. Elmondta, egy tanösvényt is kialakítanának a tó körül, információs táblákat helyeznének ki. A beruházás tartalmaz továbbá kerti bútorokat is, melyek a pihenést szolgálnák, illetve madármegfigyelő-helyet, leskunyhót is. A tó közepére egy szigetet is terveznek.

- Az átlagos vízszint másfél méter lesz - folytatta Tóth Károly, kitérve arra is, hogy egy zsilippel lehetne feltölteni és leengedni a tavat, ha szükséges. Mivel régi és elhanyagolt területről van szó, a Vásár-tó környékén egy nagytakarítást is kilátásba helyeztek.