2018. május 23. szerda, Dezs?

Üzemanyag-tolvaj felel az oroszlányi környezetszennyezésért

2013. április 8. 11:37 | Forrás: kemma.hu

Elkapták azt a férfit, aki miatt a gyanú szerint 300 liter gázolaj ömlött egy oroszlányi tóba. A férfi gázolajat akart lopni egy közelben parkoló kamionból, és így került az üzemanyag a Malom-tóba is.

Kapcsolódó témák

Linkajánló

Kapcsolódó cikkek

A gázolajat lopó férfi már az előtt a rendőrség látóterébe került, hogy kiderült volna a környezetszennyezés és a bűntény maga.

Az egyenruhások április 7-én 4 óra körüli időben állítottak meg egy Renault típusú személygépkocsit és igazoltatták a benne ülő két férfit. A jármű átvizsgálása során, annak csomagterében gyanús körülményt tapasztaltak: kiömlött üzemanyagot találtak, de bűncselekmény elkövetéséről ekkor a rendőröknek még nem volt tudomásuk, így tovább engedték őket.

Pár órával később a sértett bejelentése alapján megtudták, hogy a városban, a hajnali igazoltatás körüli időpontban, egy tehergépkocsiból a tanksapka lefeszítésével üzemanyagot tulajdonított el ismeretlen elkövető. Az egyenruhások biztosak voltak benne, hogy a bűncselekményt az ellenőrzés alá vont A. Gergely követhette el.

A férfinak "nem kellett vallomást tennie, ruházata beszélt helyette", mely cipőjétől a kabátjáig gázolajszagot árasztott. Az egyenruhások ismét átvizsgálták a járművet, amelyben megtalálták az ominózus kamion tanksapkájának zárására szolgált lakatot.

A rendőrök A. Gergelyt előállították a rendőrségre és átadták őt a nyomozóknak. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya - szabadlábon hagyása mellett - dolog elleni erőszak elkövetésével szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt indított eljárást a férfi ellen.

Emellett az illetékes hatóságok vizsgálják azt is, hogy a bűncselekmény elkövetése során kiömlött nagy mennyiségű gázolaj, amely a csatornarendszeren keresztül a közeli patakba, majd azon át a Malom-tóba jutott, milyen mértékben szennyezte a környezetet.