2018. május 23. szerda, Dezs?

Békák védelmében: a város tudta nélkül bontották föl az utat

2013. április 8. 11:44 | Forrás: sonline.hu

A város tudta nélkül bontottak fel egy forgalmas bekötőutat Siófokon több helyütt is azért, hogy békaátjárókat építsenek.

A siofok.hu arról ír: a Törekibe vezető úton több szelvényben is békaátjárók kiépítése zajlik. Siófok polgármestere megdöbbenve tapasztalta, hogy ezek nem útfúrással épülnek.

Balázs Árpád polgármester levélben fordult a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelőségéhez, melyben tájékoztatást kér, hiszen a várost senki sem értesítette arról, hogy a békaátjárókat nem az eredeti tervek szerint, az útburkolat bontása nélküli, fúrásos technológiával készítik el, hanem aszfaltvágással. Siófok polgármestere nemcsak a technológia módosításának okára vár választ, hanem arra is, hogy meddig tartanak a munkálatok, valamint hogy a kivitelező miként állítja majd helyre az utat. A városvezető elvárja, hogy a Töreki városrész fő megközelítését szolgáló út felbontásának helyreállítása teljes szélességben, jó minőségben és rövid határidővel valósuljon meg.

Nemrég írtuk meg: többek között ugyancsak a békák védelme érdekében a környezetvédelmi felügyelőség nem adott engedélyt a szántódi rév és Szántódpuszta között tervezett kerékpárút építésére.