2018. március 21. szerda, Benedek

Egymástól vásárolhatnának a falusi turizmus szolgáltatói

2013. április 9. 09:39 | Forrás: beol.hu

A Sárarany Szalmaportán, Szarvas-Ezüstszőlőkön tartotta éves közgyűlését a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület a hétvégén.

A közgyűlést Dankó Béla elnök, országgyűlési képviselő (FIDESZ) nyitotta meg. Majd Frankó Pál, az Egyesület titkára számolt be a 2012. év eredményeiről.

Frankó Pál titkár beszámolóját Gyebnár Péter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat békés megyei referensének tájékoztatója követte, aki ismertette azokat a lehetőségeket, melyek a vidékfejlesztési pályázatokban rejlenek.

A közgyűlésen a tagok számos a mindennapi működtetésben adódó tapasztalatot osztottak meg egymással. A falusi turizmus kimondottan jövedelem kiegészítő tevékenység, ezért a tagság számára különösen fontos, hogy azokat a tevékenységeket is megismerjék, mellyel a többiek foglalkoznak. Így az összefogás nemcsak a turizmus területén valósulna meg, hanem abban is, hogy tagok egymástól vásároljanak és szolgáltatásokat vegyenek igénybe.

A közgyűlés zárásaként Dankó Béla elnök tájékoztatta a tagságot, hogy 2013-ban kerékpáros zarándoklatot szervez a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület és a Tourinform - Békés megyei irodája Máriaradnára (Románia), mely a térség zarándokhelyének számított a trianoni békediktátum aláírásáig.