2018. február 24. szombat, Mátyás

Megsemmisítik a 9 tonna talált krumplit

2013. április 9. 09:46 | Forrás: kemma.hu

Komáromnál még márciusban bukkantak 9 tonna ismeretlen eredetű burgonyára a megyei NAV pénzügyőrei és a megyei kormányhivatalok zöldség-gyümölcs ellenőrei egy közúti ellenőrzésen.

A hatóságok 2013-ban is kiemelten ellenőrzik a hazánkba érkező burgonya szállítmányokat. Az origo.hu információi szerint a most lefoglalt 9 tonna ismeretlen eredetű krumpli csomagolásán semmilyen, az áru származására utaló jelölés sem szerepelt, valamint a növényegészségügyi regisztrációs szám sem volt feltüntetve. Hiányoztak a fuvarozáshoz szükséges dokumentumok is, amelyeken szintén szerepelnie kell a származást igazoló adatoknak.

A burgonyát a zöldség-gyümölcs minőségellenőr felügyeletével a megyei kormányhivatal telephelyére szállították, ahol elzárt tárolóban helyezték el a hatósági eljárás idejére.

A származást a szállítmányozó által utólag bemutatott számla alapján sem lehetett egyértelműen megállapítani. A fokozott élelmiszer-biztonsági és növényegészségügyi kockázat miatt a tételt a hatóság zárolta és megsemmisítteti.