2018. május 23. szerda, Dezs?

Kétméteres harcsa akadt horogra Szarvason

2013. április 10. 11:46 | Forrás: beol.hu

A Kákafoki holtág szarvasi szakaszán fogott ki egy horgász egy 207 cm-es harcsát a napokban. Bakró Géza lapunknak elmondta, az egyik botot már éppen kivette, mikor a másikon kapott a hal.

A Körös-menti Turisztikai Egyesület számolt be a fogásról. Mint írják, Bakró Géza szombaton dél körül gilisztával és pellettel csalizott szerelékkel akasztotta meg a halat.

Az impozáns harcsa 207 cm hosszú, 64,4 kg-ot nyomott és 90 cm-es kerülettel rendelkezett.

Bakró Géza lapunknak elmondta, már egy hete harcsákat fogtak a barátjával a Kákafoki-holtágon, a sok eső után úgy gondolták, szedelőzködnek. Egy botot már kivettek a vízből, a másikra akkor akadt a hatalmas hal.

- Csupán 8 kilósra tippeltem, mert 25-ös monofil zsinórom volt, álmomban nem gondoltam, hogy ekkora harcsa van a végén. Biztosan tetszett neki a csali - mondta mosolyogva a gyermekkora óta horgászó fiatalember.

Számára megállt az idő, miközben a hal hatalmas köröket írt le a vízben, majd visszúszott a kapás helyére, de nem közelített a boldog horgász felé. Ő pedig megmozdítani se tudta. Kiderült, a barát mérte az időt, majd 2 órás fárasztás után a hal a part felé úszva kiemelkedett, ekkor nyúltak mindketten a szájába és így tudták a partra húzni.

A horgász családja a pontyot kedveli, ám a barátok elfogadták a bográcsba való sok húst.